Bugun...



İmam Humeyni'nin Rıhlet Yıldönümü

Kevser Kültür Merkezi ailesi olarak, İmam Humeyni'nin (ra) rihletini Veliyyi Emri Müslimin’e, Müçtehitlerimize ve tüm Ehlibeyt âşıklarına tesliyet arz ederiz.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-06-2023 09:06:39 Tarih: 04-06-2023 09:04

İmam Humeyni'nin Rıhlet Yıldönümü

Bugün hicri şemsi takvimle 14 Hordad 1402, İslam inkılabının rahmetli kurucusu İmam Humeyni'nin rıhlet yıldönümüdür.

34 yıl önce İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu Ruhullah Musevi Humeyni 87 yıllık yorulmak bilmez çaba ve meşakkatli yaşamın ardından hakkın rahmetine kavuştu.

İmam Humeyni hicri şemsi 1342 yılında dikta şah rejimi ve ABD’nin müdahaleleri karşıtı kıyamına başladı,  ardından şah rejimi tarafından Türkiye’ye oradan da Irak’a sürgün edildi.

İmam Humeyni Irak’ta 13 yıl sürgün hayatı sırasında şah rejimi ve ABD’nin yoğun baskı ve müdahalelerine rağmen birçok öğrenci ve talebe yetiştirip, yayınladıkları aydın bildirilerle İslam inkılabının zaferi için uygun zemin hazırladı.

Sonunda rahmetli İmam kıyamın doruk noktasında Fransa’ya gidip, oradan da şanlı ve görkemli bir şekilde İran’a döndüğünde İran İslam İnkılabı hicri şemsi 1357 yılında (1979) zafere kavuştu.

İslam İnkılabının zafere kavuşması ardından iç ve dış düşmanlarının müdahaleleri ve komploları ve dikta rejiminin İran’a dayattığı savaşta tüm zorluklara rağmen kararlı bir şekilde İran milletinin liderliğini yürüttü.

İran milleti, büyük önderleri rahmetli İmam Humeyni’yi rıhlet gününde bir kez daha saygıyla ve rahmetle anarak, kararlı ve iradeli bir şekilde daha aydın bir geleceğe doğru, imamın yolunda ilerlemeye devam ediyor.

İmam Humeyni'nin 34. rıhlet yıldönümü halkın coşkulu katılımıyla bugün sabah yerel saatle 8:00'de başlayacak, İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei Humeyni türbesinde halka hitaben bir konuşma yapacak.




Kaynak: ParsToday

Bu haber 505 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
İLAN PANOSU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI