Bugun...



Kevser Kültür Merkezi'nde İmam Rıza’nın (a.s) Viladet Programı + Foto

Ehlibeyt dostları, sekizinci imam, Hz. Rıza'nın (a.s) mübarek doğum gününü kutladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-06-2022 15:22:56 Tarih: 12-06-2022 12:34

Kevser Kültür Merkezi'nde İmam Rıza’nın (a.s) Viladet Programı + Foto

İstanbul'da Ehlibeyt dostlarının adresi, Bağcılar'daki “Kevser Kültür Merkezi” oldu. Programda son dönemde dünyanın dört bir yanında çocuk korolarıyla seslendirilen, 12. İmam Hz. Mehdi (a.f) için okunan “Selam Ey Mevla” marşı da okundu.

Ehlibeyt'in sekizinci imamı, Hz. İmam Rıza'nın (a.s) doğum gününde İstanbul'da bulunan Kevser Kültür Merkezi'nde kutlama yapıldı. Ehlibeyt dostları, düzenlenen programa yoğun ilgi gösterdi.

On4 Tv sunucularından Malik Gök'ün sunuculuğunu yaptığı program, Kuran Nesli Derneği'nden Kadir Akbalık'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kürsüye, Türkiye'deki Ehlibeyt Alimlerinin çatı kuruluşu olan EHLADER Genel Başkanı Kadir Akaras geldi.

Akaras, Ehlibeyt'i 3 ayı döneme ayırarak, bu dönemlerin hangileri olduğunu ve dönemlerin özelliklerini anlattı. Birinci dönemin yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.a) vefatıyla başladığını anlatan Akaras, Hz. Rasulullah'ın (s.a.a) emanetinin göz ardı edildiği bir dönem yaşandığını, Ehlibeyt'in bu dönemde unutturulmak istendiğini, ancak Hz. Ali (a.s), Hz. Hasan (a.s) ve Hz. Hüseyin'in (a.s) buna engel olduğunu aktardı. Bunun bedeli olarak da Kerbela'nın yaşandığının altını çizen Kadir Akaras, "İmam Hüseyin (a.s) bu bedeli ödeyerek, Ehlibeyt'i artık hiçbir zaman unutulmayacak şekilde tüm zamanların gündemine taşıdı" ifadelerini kullandı.

"İmam Musa Kazım'ın (a.s) şehadetine kadar ikinci dönem yaşandı. Unutturulmaya çalışılan inanç ve fıkhın temelleri yeniden atıldı. Üçüncü dönemse İmam Rıza (a.s) ile başlıyor ve günümüzde de hala devam ediyor. Teorinin pratiğe dönüşmesi, bir medeniyetin inşaası dönemi, kısaca yapılanma dönemi denilebilir. İmam Rıza (a.s) dönemine kadar Şiiler bir şaşkınlık içindeydi. Birçok farklı tarikatın ortaya çıkışı da İmam Rıza'dan (a.s) öncedir. İmam Rıza (a.s) ile birlikte bu yapılanma başlıyor. Ehlibeyt dostları o günden bu yana yekparedir ve öyle de devam etmektedir. İmam Rıza'nın (a.s) 55 yıllık hayatının 35 yılı imamet öncesi dönem ve 20 yılıysa, imamet dönemidir."

İmam Rıza'nın (a.s) dönemin saltanatı tarafından Medine'den Meşhed'e hicret etmek zorunda bırakıldığını da anlatan Kadir Akaras, İmam Rıza'nın (a.s) Meşhed'e geldikten sonra gerçekleştirdiği ilmi ve ahlaki devrimi aktardı.

"İmam Rıza, Medine'den Meşhed'e getirildiği zaman birkaç konuyu gündemine alıyor. Birincisi, saltanatın Ehlibeyt camiası için planladığı oyunları bozuyor. Aynı dönemde ilk Ehlibeyt devleti Kuzey Afrika'da kuruluyor. Kıyamları engellemiyor, yol açıyor. İkincisi de İmam bir medeniyetin, kültürün oluşmasını sağlıyor. Ehlibeyt dostlarının bugünkü kimliğinin bir parçası da bu medeniyettir. İnanç iklimi öyle geniş bir coğrafyayı etkisi altına aldı ki, o dönemde Ehlibeyt sevgisi tüm mezheplerin büyük bir parçası haline geldi. Bunu ilmi çalışmaları ve ahlaki duruşu ile gerçekleştirdi. Bu iki silah, İslam tarihinin ister Sünni olsun ister Şii olsun en meşhur alimleri, bilginleri ve şairlerinin Horasan bölgesinde yetişmesine sebep olmuştur. Horasan medeniyetini oluşturan bizzat İmam Rıza'ydı."

Kadir Akaras'ın konuşmasının ardından son dönemde popüler olan ve Avrupa'dan Asya'ya dünyanın dört bir yanında çocuk koroları tarafından seslendirilen, 'Selam Fermandeh' (Selam Ey Mevla!) marşı, Ehlibeyt Alimi ve Meddahı Alican Görel ve çocuk korosu tarafından seslendirildi. Koro, katılımcıların büyük beğenisini ve alkışını topladı.

Program, Ehlibeyt Alimi Mustafa Sarıhan'ın dua etmesiyle sona erdi.

 

 

 




Bu haber 335 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
İLAN PANOSU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI