Bugun...



‘’İslam mezheplerinde direniş fıkhı’’ komisyon toplantısı düzenlendi

33. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı aralarında ‘’İslam mezheplerinde direniş fıkhı’’ komisyon toplantısı 16 Kasım’da gerçekleşti. Komisyonda direniş kavramının siyasi ve fıkîhi kaynakları açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 18-11-2019 09:40

‘’İslam mezheplerinde direniş fıkhı’’ komisyon toplantısı düzenlendi

Komisyonun toplantısı, 16 Kasım sabahı İnkılap Lideri Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Abbas Kaabi’nin başkanlığında Tahran Parsiyan oteli Elmas salonunda düzenlendi. Toplantıda direniş kavramının siyasi ve fıkîhi olarak açıklanması, intifada, savunma, cihad ve buna benzer konular ele alındı.

Komisyon toplantısında,  direniş alanları ve onun çağdaş örnekleri, Filistin’in özgürlüğü ve Mescid-i Aksa’nın savunmasında direniş fıkhı, İslam mezheplerinde direniş fıkîhı, düşmanların ekonomik kuşatmasına karşı direnişin zarureti ve onunla mücadele yolları, İslami direniş örneği ünvanıyla Dünya Kudüs Günü  yürüyüşünün gerekliliği, fıkîhi deliller ve İslam ümmeti düşmanlarına karşı direnişin gerekliliği vb. konular  ele alındı.

33. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı 14 Kasım Perşembe günü ‘’Mescid-i Aksa’yı savunmada ümmetin vahdeti’’ sloganıyla İran ve dünyanın farklı ülkelerinden 600 şii ve sünni düşünür ve şahsiyetin katılımıyla Tahran’da başladı ve dün bir bildiriyle çalışmalarını sonlandırdı.




Kaynak: IQNA

Bu haber 279 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
İLAN PANOSU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI