Bugun...


Özgür Arapoğlu

facebook-paylas
Aleviyiz Hakka Çıkar Yolumuz Bizim
Tarih: 10-09-2022 09:49:00 Güncelleme: 10-09-2022 09:49:00


İmam Cafer Sadık’ın (a.s) babaları imamlarımız kanalıyla bildirdiğine göre İmam Ali (a.s) Hz. Peygamber’in (s.a.a) şöyle buyurduğunu nakletmiştir: Cebrail, İzzetli Rabbim Celle Celaluh’tan şöyle bildirmiştir: 

        “Her kim benden başka ilah olmadığını, Muhammed’in kulum ve elçim, Ali b. Ebu Talib’in halifem ve onun soyundan gelecek imamların hüccetlerim olduğunu bilirse, onu cennetime koyarım, affımla onu ateşten kurtarırım, yakınlığımı ona mubah kılarım, keramet ve yüceliğimi ona farz ederim, nimetimi ona tamamlarım, onu en özel ve seçkin kıldığım kişilerden yaparım, beni çağırırsa icabet ederim, bana dua ederse kabul ederim, bir şey isterse veririm, o susarsa ben başlarım, hata yaparsa rahmetimle kuşatır bağışlarım, benden kaçarsa onu kendime çağırırım, bana dönerse kabul ederim, kapımı çalarsa yüzüne açarım.”

       “Her kim de benim varlığıma ve birliğime şahadet etmez, ya da eder ama Muhammed’in kulum ve elçim olduğunu kabul etmezse, ya da kabul eder ancak Ali b. Ebu Talib’in halifem olduğunu kabul etmezse, ya da kabul eder ancak onun soyundan gelecek imamların hüccetlerim olduğunu kabul etmezse, kesinlikle nimetlerimi inkâr etmiş, azametimi küçümsemiş, ayetlerim, kitaplarım ve resullerime kâfir olmuştur. Eğer bana yönelmek isterse ben onu kabul etmem, bir şey isterse vermem, beni çağırsa çağrısına kulak vermem, eğer bana dua etse duasını kabul etmem, eğer bana ümit beslese ümidini boşa çıkarırım. İşte bu benden alacağı karşılıktır ve ben kesinlikle kullarıma zulüm etmem.”

        Bu esnada Cabir b. Abdullah Ensari ayağa kalkarak ey Allah’ın elçisi Ali b. Ebu Talib’in soyundan gelecek imamlar kimlerdir diye sordu.

       Peygamber (s.a.a) şöyle buyurdu; “Onlar cennet gençlerinin efendileri olan Hasan ve Hüseyin, ardından zamanın ibadet edenlerinin efendisi olacak olan Ali b. Hüseyin (Zeynel Abidin), sonra Muhammed b. Ali Bakır, sonra Cafer b. Muhammed Sadık, sonra Musa b. Cafer Kazım, sonra Ali b. Musa Rıza, sonra Muhammed b. Ali Taki, sonra Ali b. Muhammed Naki, sonra Hasan b. Ali Zeki (Askeri), sonra onun oğlu hak ile kıyam edecek olan Kaimdir ki yeryüzünü zulüm ve haksızlıkla dolduktan sonra hak ve adaletle dolduracaktır.”

       “Ey Cabir! İşte bunlar benim halifelerim, vasilerim, torunlarım ve itretimdirler. Kim onlara itaat ederse bana itaat etmiştir, kim onlara karşı gelirse bana karşı gelmiştir, kim onların hepsini ya da herhangi birini inkâr ederse beni inkâr etmiştir. Allah onların hürmetine gökleri yere düşmesin diye ayakta tutar ve Allah onların hürmetine yeryüzünün üzerindekileri yutmasını engeller.”

Kaynak: Kifayet’ul Eser fi’n-Nassı Ale’l Eimme İsna Aşer s.146



Bu yazı 1423 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
İLAN PANOSU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI