Bugun...


Mehdi Aksu

facebook-paylas
Her Konuda Temizlik Esastır!
Tarih: 04-06-2023 09:39:00 Güncelleme: 04-06-2023 09:39:00


İslamda temizlik esastır. Beden temizliği, kalp temizliği, çevre temizliği...

Pirinç içindeki küçük taşlar ayıklanıp temizlendiği gibi İslami kurum kuruluşlar ve siyasi organlarda iç temizlik yapmalıdırlar. Pirinç içindeki taşlar temizlenmediği taktirde diş kırabilir. Ancak pirinç içindeki beyaz taşları farketmek zordur ve farketmek zaman alır.

Müddessir Süresinde cennet ehli cehennem ehline, cehenneme atılma sebeplerini sorduklarında, cehennem ehli birkaç sebep söyler. O sebeplerden bir tanesi 45. ayette zikrolunmuştur. "Ve boş laflarla azgınlığa dalanlarla biz de dalardık." (Müddessir, 45)

Şah dönemi İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktı. Adaylardan biri Musaddık'dı. Tabiki muhalifleri de vardı. Musaddık taraftarları sokakta miting yaptıklarında sesi herkesten gür çıkan biri "yaşasın Musaddık" diye var gücüyle bağırıyordu.

Ertesi gün Musaddık muhalifleri sokaklara dökülmüş miting yapıyorlardı. Dün Musaddık lehine herkesten çok bağıran bu defa halkın en önünde var gücüyle bağırarak "kahrolsun Musaddık" diye feryat ediyordu.

Bu iki zıt tutumu farkeden birileri adamı bir köşeye çekerek "dün öyle bugün böyle" bu nasıl iştir. Sen kimden yanasın diye adamı sorgulamaya başladılar.

Adam şu cevabı verdi: Ben iki taraftan da para aldım. Dün aldığım paranın gereği Musaddık yanlısıydım bugün de aldığım para gereği Musaddık karşıtıyım.

Her zamanda her toplumda böyleleri var olmuş ve var olacaklar. Böylelerinden millete asla fayda gelmez. Böyleleri çıkarlarına bakarlar ve bir bukelamun gibi renkten renge girerler.

İslami kurum kuruluşlar ve hangi cenahtan olursa olsun bütün siyayet erki  kendi içini böylelerinden temizlemeli ve kadrolarında iş bilir nitelikli insanları almalıdırlar. Zira Kur'an'ın deyimi ile "boş laflarla azgınlığa dalanlarla" dalanlardan, renkten renge girenlerden vatana, millete fayda gelmez.

Selam ve dua ile...

Mehdi Aksu



Bu yazı 1966 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
İLAN PANOSU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI