Bugun...



İdeal Bir Eş

Soru: Gelecek için ideal bir eş nasıl bulunur?

facebook-paylas
Güncelleme: 14-11-2020 11:13:30 Tarih: 07-11-2020 14:02

İdeal Bir Eş

Cevap:

بسم الله الرحمن الرحيم

الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم

Bu soru tüm gençlerin sorusu ve artık genç olmayıp evlenmemiş olanlar da aynı endişeye sahip ve hatta başarısız evlilikler yapmış veya boşanmış olanlar da.

İyi bir evlilik yapmak istiyorsanız şu noktalara dikkat edin:

1-İyi ve ideal bir eşin ne anlama geldiğini önce kendiniz bir düşünün. Bazı kız ve erkeklere göre iyi bir eş şu anlama gelir; güzel/yakışıklı olsun, vücudu fit olsun, zengin olsun, seçkin bir aileye mensup olsun vb. ama bazı gençlere göre de iyi ve idealin anlamı farklıdır. Onlara göre de akıllı olması, ahlaklı olması, kavrayış ve zekaya sahip olması, eğitimli, naif, anlayışlı olması, dindar ve inançlı olması ve sadık ve aşık olabilmesi önemlidir.

2-O zaman önce kendinize dikkat etmelisiniz. Eşinizden beklediğiniz niteliklere kendiniz sahip misiniz? Değilse, neden onun, istediğiniz bu niteliklere sahip olmasını ve istediğiniz şeyleri yapmasını istiyorsunuz?! Bu kibir, aşırılık ve yüksek beklentilere sahip olmak değil midir?

3-Hayatınızı bir başkasının yönetmesini beklememelisiniz. Evlilik birlikte yaşamaktır. Peki biriyle bir hayat yönetmeye ne kadar hazırsınız?

4- Nasıl sevileceğini ve nasıl hizmet edileceğini biliyor musunuz? Nasıl bağırmayacağınızı veya sinirlenmeyeceğinizi biliyor musunuz? Bazı insanlar eş ve hizmetçi veya köle arasındaki farkı bilmiyorlar. Bu yüzden önce kendinizi tanımanız önemlidir. Kendini tanıyamayan başkalarını da tanıyamaz.

5-İyi ve ideal bir eşi nerede arayacağınızı bulun. Partide, kafede, parkta veya metroda ya da internette mi? Veya sağlıklı ortamlarda ve sağlıklı aileler arasında? Kuru çölde güller veya meyve ağaçlarını bulamazsınız.

6-Bir kızın veya erkeğin olumlu bir izlenim verdiğini düşünüyorsanız önce davranışlarına dikkat edin. Bu dikkat, görünüşle başlıyor. İyi giyinmiş mi? Söz konusu şıklık ve modaya uygun kıyafetler giyinmek değil, düzenlilik ve uyumluluktur. Güzel, iyi ve nazik konuşuyor mu? Kimlerle arkadaş oluyor? Yaklaştıkça ailesine nasıl davrandığına bakın… Birine “Bak bir namaz kılıyor ve oruç tutuyor mu?” dedim. Dedi ki: “Her şey namaz ve oruç mu?”. “Hayır.” Dedim, “fakat yaratıcısına sadık olmayan sana da sadık olmayacaktır. Allah’ın nimet ve bereketlerine şükretmeyen senin de çabalarını takdir etmeyecektir.”

7-Sonra onu iyice tanıdıktan sonra onunla bir konu hakkında konuşun. İyi bir kız veya erkek olup hala sizinle yaşamaya uygun olmaması mümkündür. Onun istek ve arzularının ne olduğuna bakın. Belki hayattaki hedefleri sizinkinden çok farklıdır. Belki onu asla mutlu edemeyeceksiniz?

Elbette vücudunun şekli ve görünüşünü beğenmeniz de önemli. Onu sevmelisiniz.

 

Kaynak: t.me/SupheSoruCevap




Bu haber 903 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SORU-CEVAP Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
İLAN PANOSU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI