Bugun...



Hz. Mehdi (a.f) ile İlgili Sorular

Bismillahirrahmanirrahim

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2021 09:57

Hz. Mehdi (a.f) ile İlgili Sorular

Soru:

1-Birçok sitede gördüğüm ortak bir hadis Hz. Mehdi'nin (a.f) Konstantiniyye'yi fethetmesi ile alakalı idi. Bu hadiste gecen Konstantiniyye, İstanbul mudur? Öyleyse Hz. Mehdi (a.f) İstanbul'u fethedecektir; bu doğru mudur?

2-Gene okuduğum ortak bir hadis Hz. Mehdi'nin (a.f) ordusunda Arap olmayacağı hatta bazı sitelerde ordusunun İstanbul'un fethi ile alakalı Türklerden oluşacağı bile yazılıydı. Bu doğru mudur?

3-Bir sorum da Hz. Mehdi'nin (a.f) zuhurunun tarihi ile alakalı. Bir çok yerde Hz. Mehdi'nin hicri 1400 senesinde ya da bir iki sene sonrasında çıkacağı yazılıydı. Bu da Hz. Mehdi'nin (a.f) şu an dünyada ve 20'li yaşlarda olduğunu gösterir. Bu doğru mudur?

Cevap: Muhterem kardeşim, sorularınızı ayrı ayrı kısaca cevaplamaya çalışacağım.

1-Konstantiniye'den maksadın İstanbul olduğu ve Hz. Mehdi'nin (a.f) ilk fethedeceği yerlerden birisinin de İstanbul olduğuna dair rivayetlerin olduğu doğrudur. İstanbul'un fethiyle ilgili rivayeti eğer doğru kabul edersek, bizce bundan maksat Hz. Mehdi'dir (a.f), başkası değil…

2-Hz. Mehdi'nin her milletten askeri olacaktır. Bu askerlerin Araplardan elemanı az olacağı, çoğunluğunun şu anki İran coğrafyasından, özellikle Kum bölgesinden olacağı, Türklerin yaşadığı bölgelerden de bazı kimselerin olacağına dair bazı rivayetler vardır. Ama Konstantiniye'yi kurtaracak ordunun Türklerden oluşacağına dair bir rivayet ben görmüş değilim. Tam tersine Hz. Mehdi'ye (a.f) ilk savaş açacaklardan birisin Türkler olacağına dair nakiller mevcuttur.   

3-Hz. Mehdi'nin (a.f) ne zaman zuhur edeceğini kesin bir şekilde kimse bilmiyor. Hatta Hz. Mehdi'den (a.f) nakledilen bir hadiste “Zaman tayin edenler yalancıdır” denilmektedir. Tabi Hz. Mehdi'nin (a.f) zuhuru için hadislerde bir takım alametler zikredilmiştir ki bunların bir kısmı vuku bulmuş gibi gözüküyor. Kısacası zuhur yakın olabilir. Ama kimse kesin tarih veremez. Hz. Mehdi'nin (a.f) yaşıyla ilgili, Ehlibeyt mektebi Hz. Mehdi'nin (a.f) on birinci İmamımızın (a.s) oğlu olduğu ve 255 hicri tarihinde dünyaya geldiği; dolayısıyla şu anda 1169 yaşında olduğuna inanmaktadır. Ama hadislerde görüntü olarak zuhur edeceği sırada 35 yaşlarında birisi gibi gözükeceği nakledilmiştir. Hz. Mehdi (a.f) tabi ki bu dünyada yaşamaktadır. Ama gaybettedir. O insanları tanıdığı halde onlar onu tanımamaktadırlar. Nadiren bazı Allah velilerine kendisini tanıtmakta ve onlarla görüşmektedir ki bunun örnekleri kitaplarda zikredilmiştir.

Allah'a emanet olun.       




Bu haber 744 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SORU-CEVAP Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
İLAN PANOSU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI