Bugun...



Üstad Sûbhanî Ehl-i Beyt Âlimlerinin Konuğu Oldu + FOTO

Üstad Muhammed Taki Sûbhanî - Ehla-Der Ziyareti - Kevser Kültür Merkezi / İstanbul - Ocak / 2022

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2022 14:48:56 Tarih: 12-01-2022 14:43

Üstad Sûbhanî Ehl-i Beyt Âlimlerinin Konuğu Oldu + FOTO

İmamet Araştırma Vakfı Başkanı ve Kum İlimler Havzası üstatlarından Hüccetû'l İslam ve'l Mûslimin Muhammed Taki Sûbhanî bugün (11 Ocak 2022) öğleden sonra Ehla-Der âlimlerinin konuğu oldu.

Öğle namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ziyaret programının sunumunu Ehla-Der Genel Sekreteri Yusuf Tazegün yaptı.

Daha sonra kürsüye davet edilen Ehla-Der Genel Başkanı Kadir Akaras davete katılan Ehl-i Beyt âlimlerine ve konuğumuza ziyaretlerinden ötürü şükranlarını sunarak, ülkemizdeki dini yapı ve âlimlerin faaliyetleri konusunda paylaşımlarda bulundu.

Akraras’tan sonra kürsüye gelen Üstad Muhammed Taki Sûbhanî, Türkiye’ye geldiği ve âlimlerle görüştüğü için yaşadığı mutluluğu dile getirdikten sonra Ehl-i Beyt Mektebi’ne hizmet eden insanların yaşayabileceği zorlukları, fedakârlıkları ve mükâfatlarını anlattı.

Üstad Sûbhanî şunları söyledi:

“Et ve tırnak hükmünde olan âlim ve cemaatin birlikte olmaması imkân dışıdır. Ehl-i Beyt Mektebi oldukça samimi ve içten bir ekoldür; bunu sebebi de aklî ve manevî diyalogların diğer ekollere nazaran kendisini daha fazla göstermesidir. Biz âlimler ilmî olarak kendimizi öylesine donatmalıyız ki, kendimiz ve cemaatlerimiz başka yerlere müracaat ederek yollarını yitirmesin. Modern dünyaya ayak uydurmak, handikaplarını akıllıca tahlil etmek ve güncel konulara hâkim olmak bizim en büyük vazifelerimiz olmalıdır.”

Program daha sonra topluca yenilen yemeğin ardından son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Kaynak: Ehlader HABER

Bu haber 250 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
İLAN PANOSU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI