Bugun...


Mehdi Aksu

facebook-paylas
İÇİMİZDEKİ HAYVANAT BAHÇESİ!
Tarih: 27-07-2021 12:42:00 Güncelleme: 27-07-2021 12:42:00


 
Her insanın içinde büyük bir hayvanat bahçesi vardır. Bu hayvanat bahçesinde evcil, vahşi her türlü hayvan bulunmaktadır. Zira insan nefsine "hayvani nefs" denilmesi sebepsiz değildir. Orada bir çok hayvan yaşamaktadır.
✓Eğer bir insanın hayvanat bahçesinde Kurt egemenliği ele geçirerek hakim olursa; o insan öfkeli bir yırtıcı olur.
✓Eğer bir insanın hayvanat bahçesinde Tilki egemenliği ele geçirerek hakim olursa; o insan kurnaz ve hilebaz olur.
✓Eğer bir insanın hayvanat bahçesinde Eşek egemenliği ele geçirerek hakim olursa; o insan ahmak olur daima başkalarından emir bekler ve daima başkalarının yükünü taşır.
✓Eğer bir insanın hayvanat bahçesinde Yılan egemenliği ele geçirerek hakim olursa; o insan tehlikeli ve güvenilmez olur.
✓Eğer bir insanın hayvanat bahçesinde Fare egemenliği ele geçirerek hakim olursa; o insan açgözlü olur ve insanların gizli işlerini araştırır ve arkadan iş çevirir.
✓Eğer bir insanın hayvanat bahçesinde Domuz egemenliği ele geçirerek hakim olursa; o insan şehvetperest ve sorumsuz biri olur.
✓Eğer bir insanın hayvanat bahçesinde Pire egemenliği ele geçirerek hakim olursa; o insan sana ihtiyacı varken daima seninle olur ama senden olan çıkarı bitince seni terk eder.
✓Eğer bir insanın hayvanat bahçesinde Tavus egemenliği ele geçirerek hakim olursa; o insan şehvet tutkunu ve kendisini her güzel konuda önde göstermek isteyen biri olur ve övülmeyi çok sever.
Kısacası her hayvanın belirgin bir sıfatı vardır ve bu sıfatlar insanın davranışlarında insanın kişiliğini yansıtır. Elbette bazen iki hayvan egemenliği ele geçirerek insana hakim olur. Bu durumda insan her geçen gün vahşiliğini güçlendirerek insanlık makamından tenazülünü (inişini) hızlandırır.
Ahiret yolcusu olan biz insanların asıl mücadele etmemiz gereken içimizdeki hayvanlardır. Yani düşman kendi içimizdedir. Kim bu hayvanlara/düşmanlara karşı mücadeleye başlar ve mücadelesini ciddi bir şekilde devam ettirirse içindeki hayvanları ve zararlarını tek tek tahşis eder ve onları ram ederek egemen ve hakim olmalarını engellerse kemale doğru tekamül eder. Gerçek anlamda ahiret yolcusu olduğunu bilen yolcu hiç bir zaman içindeki hayvanların kendisine egemen ve hakim olmalarına müsade etmez. Zira böylelerinin hakimi akıl ve iman nurudur.
İmam Rıza aleyhisselamın kerem ve teveccühü ile Rabbim bizleri bir an olsun nefsimiz ile baş başa bırakmasın.
İmam Rıza aleyhisselamın mukaddes türbesinin içerisinden kabri şerifinin yanı başından cümle dostlara selam olsun...
Mehdi Aksu


Bu yazı 3592 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
İLAN PANOSU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI