Bugun...


Ali Akın Caba

facebook-paylas
Tarih Boyu Bitmeyen Zulüm
Tarih: 10-05-2022 12:15:00 Güncelleme: 10-05-2022 12:15:00


İmam Ali (a.s) şöyle buyuruyor: “Bir dağ bile beni sevse musibetlere uğrar.”

Anadolu’da Alevilere iki türlü zulüm yapıldı ve yapılmaya devam edilmekte...

Birincisi herkesin bildiği fiziki zulümler; canlarına, mallarına, şahsiyetlerine zarar verildi. Bunların en ağırı şahsiyet terörü idi, yani ne demek? Çeşitli iftiralar atılarak toplumun gözünden düşürmek. Toplumun gözünden düşürmek için ağza alınmayacak iftiralar atıldı. Canlarına kıyıldı. Hakları verilmedi.

Ama ikinci zulüm daha ağırdı; ağır olması, anlaşılır olmamasıdır. Bu zulüm, inancın ve itikadın alınmaya çalışılmasıydı. Alevilerin Hak, Muhammed, Ali yolundan uzaklaştırılmaya çalışılmasıdır. Yani asimile etmek.

Asimile iki boyutlu oldu. Ya farklı bir mezhebe çekilmeye çalışıldılar ya da İslam’ın dışında farklı bir inançmış gibi gösterilmeye çalışıldılar.

Biri çıktı, Alevilik, İslam’ın dışındadır, o yüzden Aleviler Müslüman değildir, dedi. Birileri çıktı, Alevilerin kestiği pişirdiği yenmez, dedi. Birileri çıktı, Aleviler abdestsizdir, namazsızdır, Kur’an’sızdır, dedi. Birileri çıktı, Aleviler ateisttir, dedi. Birileri çıktı, Alevi’ye kız verilmez, akraba olunmaz, dedi.

En sonunda da Birileri çıktı, Hz. Ali ile Aleviliğin bir alakası yoktur, diye “Ali’siz Alevilik” düşüncesini empoze etmeye çalıştı ve çalışmaktalar.

İmam Ali'siz Alevilik demek; Tuzsuz Tuz, Şekersiz Şeker demek gibidir.

Aleviliğin özü, Allah Muhammed Ali'dir.

İmam Ali, Aleviliğin özüdür, canıdır.

Allah’ın gönderdiği ve Hz. Muhammed Mustafa’nın getirdiği bu yolu devam ettiren Hz. İmam Ali-ye'l Murteza'dır.

Günümüzde Yezit ve Muaviye zihniyetli bazı kimseler ortaya çıkarak Aleviliğin İmam Ali ile bir alakası yoktur, diyerek bizleri bu yoldan soğutmaya çalışıyorlar.

Biz Aleviyiz! Biz Allah, Muhammed Ali diyenlerdeniz...

Çekin o kirli ellerinizi biz Alevilerin yakasından. Neden bizimle bu kadar çok uğraşıyorsunuz? Bırakın bizi, biz yolumuzu da çok iyi biliyoruz, izimizi de...

Yeterin artık, bizi bir o tarafa bir bu taraf çekiştirip durmayın. Tarih boyunca çektiğimiz zulümlere bir de siz eklemeyin. Bu sizin yapmaya çalıştığınız zulüm Yezitlerin, Muaviyelerin zulümlerinden daha ağır ve daha kötüdür. Onlar bizim canımızı alıyorlardı, bizleri öldürüyorlardı; ama siz bizim inancımızı almaya çalışıyorsunuz. Hz. Ali’yi bizden kopartmaya çalışıyorsunuz. Aleviler İslam’ın dışındadır diyerek Hz. Muhammed Mustafa’dan ayırmaya çalışıyorsunuz. Kûfe Mescidinde Hz. İmam Ali’nin, Kerbela’da İmam Hüseyin’in canlarını feda ettikleri bu yolu elimizden almaya çalışıyorsunuz.

Ehlibeyt’in, 12 İmamlar’ın muhabbetini, sevgisini ve yaşam tarzını elimizden almaya çalışıyorsunuz.

Biz Aleviyiz!!!

Dinimiz İslam’dır. Peygamberimiz, Hz. Muhammed Mustafa’dır. Kitabımız Kur’an-ı Kerim’dir. İmamımız, Ali-ye'l Murteza’dır. Yolumuz 12 İmamların, Ehlibeytin yoludur.

Biz Aleviyiz!!!

 

Alevi Din Alimi

Ali Akın Caba



Bu yazı 1849 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
İLAN PANOSU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI